Menu
EUR
Hoe moet je een boomstamtafel onderhouden?

Hoe moet je een boomstamtafel onderhouden?

Door: Puurteak.nl Reacties: 0

Boomstamtafels zijn niet alleen een blikvanger door hun natuurlijke en unieke uitstraling, maar zijn ook duurzaam en stevig. Als jij overweegt om zo'n tafel aan te schaffen - of als je er al eentje trots in bezit hebt - dan is het belangrijk om te weten hoe je deze het beste kunt onderhouden. In deze blog geven we je alle tips en tricks!

 

Van welk hout worden boomstamtafels gemaakt?

Boomstamtafels zijn er in verschillende houtsoorten, maar een van de meest populaire keuzes is suar hout. Suar hout, ook bekend als Samanea Saman, wordt hoog gewaardeerd vanwege zijn indrukwekkende duurzaamheid en de prachtige, diepe nerven die elk meubelstuk uniek maken. Het is een tropisch hardhout dat bekend staat om zijn robuustheid en vermogen om goed te weerstaan tegen de uitdagingen van zowel binnen- als buitengebruik. De natuurlijke oliën in het hout helpen het te beschermen tegen vocht en temperatuurschommelingen.

Welk onderhoud hebben boomstamtafels nodig?

Hoewel suar hout relatief onderhoudsarm is, zal regelmatige verzorging de levensduur van je tafel aanzienlijk verlengen. Regelmatig afstoffen met een zachte doek helpt om ophoping van vuil en stof te voorkomen. Voor een diepere reiniging kun je een vochtige doek gebruiken met een mild reinigingsmiddel. Het is belangrijk om geen schurende schoonmaakproducten of harde borstels te gebruiken, omdat deze het hout kunnen beschadigen. Af en toe kan het nodig zijn om het hout te behandelen met een specifieke houtolie of wax om het te voeden en te beschermen tegen uitdroging.

Boomstamtafel behandelen in vijf stappen

Het behandelen van een boomstamtafel hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hier zijn vijf eenvoudige stappen die je kunt volgen om je tafel te beschermen en te onderhouden:

  1. Reinigen: Begin met het grondig reinigen van de tafel. Gebruik een zachte doek of borstel om los vuil en stof te verwijderen.
  2. Drogen: Zorg ervoor dat het hout volledig droog is voordat je verder gaat met de behandeling. Vocht kan de olie of sealer beïnvloeden, waardoor deze niet goed hecht.
  3. Schuren: Als het oppervlak ruw is of als je de vorige afwerking wilt verwijderen, schuur dan lichtjes met fijnkorrelig schuurpapier. Dit helpt ook om het hout te openen, waardoor de olie of sealer beter kan doordringen.
  4. Oliën of sealen: Afhankelijk van je voorkeur breng je een laag houtolie of sealer aan. Deze producten helpen om het hout te beschermen tegen vocht en UV-schade en kunnen de natuurlijke kleur van het hout versterken.
  5. Nabehandeling: Wacht de aanbevolen tijd die het product nodig heeft om te drogen. Mogelijk moet je meerdere lagen aanbrengen, afhankelijk van het product en de staat van het hout.

Kan een boomstamtafel buiten staan?

Ja, een boomstamtafel kan zeker buiten staan! Toch zijn er wel enkele overwegingen om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je tafel de elementen goed doorstaat. Zo is het aan te raden om je boomstamtafel te behandelen met een geschikte olie of sealer die het hout extra beschermt tegen vocht, uv-stralen en temperatuurschommelingen. Daarnaast is het verstandig om de tafel te voorzien van een beschermhoes of onder een overkapping te plaatsen tijdens de extreme weersomstandigheden, zoals hevige regen of sneeuw.

Boomstamtafel kopen bij Puurteak!

Bij Puurteak vind je een uitgebreide selectie aan boomstamtafels, gemaakt met vakmanschap en oog voor detail. Elke tafel is uniek, met eigen karakteristieken die passen bij diverse stijlen en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een massieve rechthoekige eettafel of liever gaat voor een sierlijke ronde boomstamtafel – we hebben boomstamtafels in alle soorten en maten. Ook voor andere boomstam meubelen kun je bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies op maat. Dit kan door te bellen naar +31 55 540 09 98 of mailen naar [email protected]. We helpen je graag om de perfecte boomstamtafel voor jouw ruimte te vinden!


Reacties (0)

Nog geen reacties geplaatst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!