Menu
EUR
Welk hout is geschikt voor in de badkamer?

Welk hout is geschikt voor in de badkamer?

Door: Puurteak Reacties: 0

Sta je op het punt je badkamer te renoveren of opnieuw in te richten? Dan heb je vast al nagedacht over materialen. Veel mensen vragen zich af of en welk hout geschikt is voor vochtige ruimtes als de badkamer. Hier komt teakhout in beeld, een houtsoort die niet alleen mooi maar ook bijzonder geschikt is voor badkamers. Lees verder en ontdek waarom teak dé keuze is voor jouw badkamermeubelen!

Waarom teak hout in de badkamer?

Teak is een tropisch hardhout dat bekend staat om zijn rijke kleur en duurzaamheid, en het heeft enkele unieke eigenschappen die het ideaal hout maakt voor gebruik in de badkamer:

  • Natuurlijke olie: Teak bevat olie die het hout helpt te beschermen tegen vocht en water. Dit betekent dat het minder snel zal opzwellen, krimpen of rotten in een vochtige omgeving zoals je badkamer.
  • Duurzaamheid: Teak is ongelooflijk duurzaam en gaat jaren mee zonder tekenen van slijtage, wat het een uitstekende investering maakt voor badkamermeubilair.
  • Onderhoudsvriendelijk: In tegenstelling tot sommige andere houtsoorten, vereist teak minimaal onderhoud.

Verschillende soorten teak badkamermeubelen

Of je nu op zoek bent naar een compacte houten wastafel voor een kleine ruimte of een uitgebreide badkameropstelling met voldoende opbergruimte - wij hebben het allemaal. Bekijk hieronder een aantal van onze populaire teakhouten badkamermeubelen.

Hangend badkamermeubel 110x45x50cm - Naturel    Suar badkamermeubel of sidetable 80x40x80cm

Badkamermeubel hout 60x42x85cm - White wash.   Badkamermeubel hout 60x42x85cm - Naturel

Onderhoud van teak badkamermeubelen

Teakhout is van nature resistent tegen vocht en schimmels, maar een beetje extra zorg kan helpen om zijn glans en warme kleur te behouden. Begin met het regelmatig afnemen van het oppervlak met een zachte, droge of licht vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Voor een grondigere reiniging kun je een milde zeepoplossing gebruiken, maar vermijd harde chemicaliën die het hout kunnen beschadigen. Jaarlijks een behandeling met een speciale teakolie kan helpen om de waterafstotende eigenschappen van het hout te versterken en de natuurlijke kleur te verlevendigen. Bij Puurteak vind je alle teak onderhoudsproducten die je nodig hebt!

Combineer het met een natuurstenen waskom!

Weet je niet goed wat voor wasbak je op jouw houten badkamermeubel wilt hebben? Bekijk dan eens onze natuurstenen waskommen! De combinatie van een teak badkamermeubel met een natuurstenen waskom brengt de rust van natuurlijke elementen naar je badkamer. Een natuurstenen waskom vormt een prachtig contrast met de warme tinten van teakhout – en is ook nog eens uitzonderlijk duurzaam en gemakkelijk in onderhoud.

Teak badkamermeubelen kopen bij Puurteak!

Bij Puurteak vind je een exclusieve collectie teak badkamermeubelen die elke badkamer omtoveren tot een stijlvol toevluchtsoord. Kom langs in onze showroom in Apeldoorn om de natuurlijke charme van teak zelf te ervaren of bestel jouw badkamermeubel eenvoudig online. Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 55 540 09 98 of mailen naar [email protected]. Ons team helpt je graag met het vinden van het perfecte houten badkamermeubel voor jou!


Reacties (0)

Nog geen reacties geplaatst.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!